THE LABYRINTH

The plan was derived from the concentric, circular labyrinth, but with circles randomly scrambled creating with their intersections paths of flow and spaces to exhibit works of invited media artists. In-between and around the curved walls of the labyrinth, a field of luminescent, textile cylindrical pieces hung from the ceiling suspended seven feet above the floor. Several of these, housing responsive technology, were actuated when the sensors read the presence of human motion, lighting up with the interaction and revealing the volume of the penumbral cube. In their idle state the actuating pieces projected on the floor circles of dim light that, like stepping stones, invited the visitors to move through the space.

- Created by Paola Zellner, assistant professor of architecture

                      with the collaboration of Dr. Tom Martin, professor

                      of electrical and computer engineering

- Project Team

                      Schematic Design: Nikole Branch, Esther Chang, Heather Davis, Rick                           Fischl, Chris Morgan, Jon Runge, Paul Toler, Ben Turpin, and Lily Xiong.                       Students involved in design development and fabrication: Jon Runge,                           Paul Toler, Katlyn Econom, Shiba Patel and Nikole Branch.

- Sponsored by the Institute for Creativity, Arts, and Technology (ICAT)

CENTER FOR THE ARTS

BLACKSBURG, VA

OCTOBER 2013

TEXTILE SPACE COURSE